Loading...
Loading...

Kødløse boller

Home / Ayurveda / Kødløse boller

Veganske boller til tomatsovs, boller i karry m.m. ~

Du kan lave disse kødløse boller til flere formål – til tomatsovs, til boller i karry, til en suppe m.m. Du kan fryse dem ned og på den måde hurtigt have noget aftensmad klar. I denne video er der lavet en hjemmelavet tomatsovs til og squash spagetti. Du kan også evt. bruge Soba nudler, hvis du ønsker et lidt fyldigere glutenfri ret.

Opskrift

Kødløse boller

500 g. kidney bønner
6 portobello svampe
1 løg
3 spsk. gærflager
3 spsk. sojasovs
2 spsk. tomat puré
2 tsk. løg pulver/granulat
2 tsk. røget paprika
2 tsk. chili flager
2 tsk. peber
2 tsk. salt
– boghvede mel efter behov

Læg bønner i blød natten over. Skyl bønnerne og kog dem i frisk vand over svag varme i 40-50 min. Hak svampe og løg og sautér kort. Mas bønnerne, evt. i foodprocessor. Bland alle ingredienser. Tilføj boghvede mel til konsistensen hverken er for våd eller tør. Form små boller og læg på bagepapir og bag i 20 min ved 200 grader.

Tomatsovs

2 røde peberfrugter
1 aubergine
4 store tomater
1 løg

2 spsk. tomat puré
2 tsk. basilikum
2 tsk. timian
2 tsk. oregano
2 tsk. løgpulver
1 tsk. chili flager
1 tsk. sort peber
1 tsk. urtesalt
frisk basilikum

Skær grøntsager groft og læg i fad. Bag ved 30-40 min. ved 200 grader. Blend sammen med tomat pasta og krydderier i foodprocessor.

Lav tynde squash spagetti strimler. Sautér i få minutter. Tilføj lidt salt og peber

Anret spagettien på en tallerken og tilføj tomatsovs, boller og basilikum blade.

~ vælg gerne økologiske ingredienser

Link til eksempler på ressourcer:
Til grøntsags spagetti: http://www.imerco.dk/koekkenudstyr/koekkengrej/gefu-spirelli-spaghetti-slicer?id=100351977
Gærflager: https://www.helsemin.dk/ovrige/5752-gaerflager-180-gram

Følg og like:

Kommentar(0)

Skriv en kommentar