Loading...
Loading...

Kitchari i termokande

Home / Ayurveda / Kitchari i termokande

Varm mad til frokost med minimal indsats ~

Så kan du se min første YouTube video om kithari i en termokande. Kithari er en kendt ayurvedisk ret, som er let fordøjelig og god for alle dosha’er. I videoen kan du se, hvordan du hurtigt kan tilberede den om morgen og hælde retten i en termokande. Efter nogle timer er retten kogt færdig og du kan nyde en varm frokost på en kold vinterdag.

Opskrift

2 tsk. mild karry
1/4 tsk. Himalaya salt
½ dl. brune basmati ris
½ dl. gule mungbønner
3 små gulerødder
1 tsk. kokosolie
2½ dl. vand

~ vælg gerne økologiske ingredienser

Brug en termokande med stor åbning – søg efter “wide mouth thermos” eller “food jar”. Desuden er det godt med en “marmelade tragt”, der ligeledes har en stor åbning.

Varm termokande på forhånd ved at hælde varmt vand i og lukke tæt. Skræl evt. gulerødder og skær dem i skiver. Skyl ris og mungbønner og fjern evt. småsten. Opvarm alle ingredienser i en gryde i 3-5 min. Hæld vandet ud og hæld retten i termokanden gennem tragten. Luk tæt. Du kan evt. medbringe en lille beholder med friske korianderblade og lime. Efter 2-3 timer er retten kogt færdig. Test måske hjemme først mht. tiden. Nu kan du, evt. på dit arbejde, nyde en dejlig nærende, mættende og varm ret til frokost. Pres lidt lime over og garner med korianderblade. Ayurveda anbefaler især at spise varme retter, når det er koldt. Det kan også være en god ret at lave, hvis man ønsker at detoxe. Kithari er både nemt og billigt at tilberede – bare perfekt!

Link til eksempler på ressourcer:
Termokande: http://www.outnorth.dk/stanley/classic-vacuum-food-jar-0-5l
Tragt: http://koekkenverden.dk/product/marmelade-tragt-6880/
Mungbønner: https://www.naturoghelse.dk/shop/mungboenner-afskallede-9439p.html
http://www.helsam.dk/mad-og-drikke/boenner-ris-og-pasta/linser/mung-dhal-linser-oe?id=19432

Følg og like:

Kommentar(0)

Skriv en kommentar